Miljöpartist vill skjuta pilar i huvudet på folk

  • Söndag 17 aug 2014 2014-08-17
E-post

MILJÖPARTIET Miljöpartisten Esra Hacimehmet har hamnat i blåsväder. – Jag vill skjuta pil i huvudet på folk, skriver Grön Ungdoms språkrör på Facebook.

Esra Hacimehmet är språkrör för Grön Ungdom i Uppsala. Tidigare i somras uppmärksammades hon i bland annat Expressen för att hon hade utsatts för näthat. Nu har hon själv skrivit ett Facebookinlägg där hon uttrycker hat mot ”privilegierade jävla äckel” och säger att hon vill rida runt i alla svenska städer och ”skjuta pil i huvudet på folk”.

– Jag orkar inte tänka på att jag alltid trots hur bra jag är alltid kommer ersättas av en blond jävel, skriver Esra Hacimehmet.

”Förminska inte allvaret”

Inlägget har uppmärksammats på sociala medier och har fått stor uppmärksamhet, inte minst för den kommentarstråd som blivit följden. Och många reagerar på att en politiker uttrycker sig på det sättet, bland andra Emanuel Karlsten, journalist på Sveriges Radio.

– Såg din Facebookstatus? Förstår att du var upprörd över något, men att skjuta pilar i huvudet på folk? skriver Emanuel Karlsten.

Hans kommentar har bemötts med anklagelser om rasism, våldshot och kvinnofientlighet och han har också anklagats för att bedriva häxjakt på Esra Hacimehmet.

– Häxjakterna på rasifierade kvinnor tar aldrig slut, skriver twittraren Rezan.

Esra Hacimehmet själv har svarat på Karlstens fråga med en motfråga.

– Lol, är du seriös? frågar hon på Twitter.

Andra antyder att Emanuel Karlsten är ”på samma sida” som Avpixlat, eftersom han ifrågasatt politikerns inlägg om att sätta pilar i huvudet på folk.

– Förminska inte allvaret i att använda sådana termer som politiker och språkrör, skriver Emanuel Karlsten.

Nyheter Idag har försökt nå Esra Hacimehmet och Grön Ungdoms presstjänst utan att lyckas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag