Milo Yiannopoulos kommer till Sverige – Ska gå prideparad i utanförskapsområde

  • Onsdag 22 jun 2016 2016-06-22
E-post 1187

STOCKHOLM Den internationellt kända högerdebattören Milo Yiannopoulos meddelade i The Rubin Report att han inom kort kommer till Sverige för att delta i en prideparad. Enligt honom själv kommer paraden gå genom ett ”muslimskt getto” och enligt Avpixlat är det i själva verket Pride Järva som avses.

Han är känd från den konservativa sajten Breitbart, anses tillhöra vad som kallas en ”alternativ höger” och han är homosexuell. Milo Yiannopoulos har fått ett stort antal följare i sociala medier och har kommit att bli allt mer populär att bjuda in på olika universitet, inte minst i USA.

Samtidigt uppfattas han som kontroversiell och flera gånger har aktivister från vänsterkanten försökt störa ut och hindra honom från att besöka olika lärosäten.

Kommer till Sverige

I en intervju med The Rubin Report berättar Yiannopoulos att han inom kort kommer till Sverige för att delta i en prideparad genom ett ”muslimskt getto”. Sajten Avpixlat berättar att det är Pride Järva som åsyftas.

– Jag kommer åka till Sverige om några veckor och leda paraden genom ett muslimskt getto, säger han i Youtubevideon.

Anledningen, enligt honom själv, är att han ser ett problem med tolerans för sexuella minoriteter och just religionen islam.

– Jag ska gå där för att påminna människor om vad problemet är, att det inte är buddhister, kristna, zoroastrier, konfucianer eller ateister. Inga av dessa människor går ut på gatan med vapen för att döda homosexuella.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag