Minderårig pojke gruppvåldtagen i Uppsala

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 11 mar 2017 2017-03-11
E-post 1

UPPSALA En 17-årig pojke misstänks ha utsatts för en gruppvåldtäkt natten mellan torsdag och fredag. Pojken hittades vid 02:00-tiden medvetslös i ett trapphus och fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset. Polisen hoppas kunna förhöra den våldtagna pojken under dagen för att få mer information om händelsen.

En 17-årig pojke hittades medvetslös i ett trapphus i området Valsätra i Uppsala under natten till idag.

Sjuttonåringen, som  misstänks ha utsatts för en gruppvåldtäkt, fördes med ambulans till akademiska sjukhuset där han låg kvar under fredagsmorgonen. Polisen är förtegen om skadorna som åsamkats offret.

Händelsen ska ha inträffat vid 02:00-tiden natten mellan torsdagen 9 mars och fredagen 10 mars.

Polisen säger till Uppsala Nya Tidning att det är många frågetecken kring händelsen men att de hoppas att de ska kunna förhöra sjuttonåringen under fredagen för att få fram mer information om vad som inträffat.

Enligt initiala uppgifter från sjuttonåringen ska han ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt av tre gärningspersoner. Brottet rubriceras som grov våldtäkt. Polisen vet inte huruvida offret kände gärningspersonerna sedan tidigare men hoppas få svar under dagen.

Det finns inga misstänkta till brottet men polisen kommer under fredagen knacka dörr i hopp om att få fram vittnen.

– Det här hände mitt i natten när många låg och sov. Men kanske har någon hört något, en bil, röster, eller liknande, säger Christer Nordström presstalesperson vid Uppsalapolisen till Uppsala Nya Tidning.

Nyheter Idag har under fredagen sökt Christer Nordström och Lisa Sannervik, presstalespersoner vid Uppsalapolisen, utan framgång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag