Ministerns pressekreterare hörde av sig efter granskning: ”Flörtar med SD”

Eva Nordmark. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)
  • Måndag 30 aug 2021 2021-08-30
E-post

SVERIGE Efter att GT/Expressen publicerat fakta kring långtidsarbetslösa i Sverige hörde arbetsmarknadsministerns pressekreterare av sig – med anklagelser om att ”flörta med SD”. ”Det är som en fars”, skriver GT:s chefredaktör.

På söndagen publicerade GT/Expressen en granskning som visar att det finns 190 000 långtidsarbetslösa personer i Sverige, och att hälften av dem är födda utanför Europa.

En förklaring som presenteras är att vissa får lika mycket pengar av att gå på bidrag som de skulle få i lön om de jobbade.

GT:s chefredaktör Christer El-Mochantaf berättar i en text att arbetsmarknadsminister Eva Nordmarks (S) pressekreterare Max Ney hörde av sig kort efter publiceringen och anklagade den för att vara SD-vänlig propaganda.

I ett sms skrev Ney att granskningen är bra ”trots att det är Expressen” samt att GT/Expressen ”flörtar med SD”.

Tidningens reporter frågade om Ney uttryckte ministerns åsikter, varpå pressekreteraren svarade att han inte hade läst reportaget och att han nu hade bytt åsikt.

”Det är som en fars”, skriver chefredaktören El-Mochantaf. Han fortsätter:

”Jag vet, som alla med invandrarbakgrund, hur rasismen kan se ut. Den är och förblir ett problem – men det gör inte att andra problem ska tystas. Och det gör dem definitivt inte mindre.

Som att människor kommer hit och aldrig får jobb eller begår brott. Eller att en ministers pressekreterare tycker att journalistik och ren fakta är propaganda – för att gynna SD.

Just den delen säger i och för sig mer om Socialdemokraterna. Och kanske säger det ännu mer om hur vi faktiskt hamnade här.”

Nyheter Idag har pratat med Christer El-Mochantaf som inte har något att tillägga utöver det som står i hans text. Vi har även sökt Max Ney men inte nått fram.

Läs även: Jan Emanuel vill bli S-partiledare: ”Finns en intern opposition”

Läs även: Mathiasson: Lägg ner Brå – en skattefinansierad pr-avdelning åt Morgan Johansson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag