Minst 10 döda i bombexplosion – Befarat terrordåd i S:t Petersburg

  • Måndag 3 apr 2017 2017-04-03
E-post 3

RYSSLAND Minst tio personer har dött i en explosion som inträffade under måndagen i tunnelbanan i S:t Petersburg. Dramatiska bilder från ryska Life News visar hur en dörr till en tunnelbanevagn är kraftigt demolerad. Uppgifter gör även gällande att två explosioner ska ha inträffat.

Flera ryska medier rapporterar att en explosion inträffat i en tunnelbanevagn i S:t Petersburg där minst tio personer har dött. Det förekommer även uppgifter att det är två explosioner som inträffat och att dessa har hörts både från Sennaja och Tekniska högskolans tunnelbanestationer i staden. Dramatiska videobilder från platsen visar omfattande skador på en tunnelbanevagn.

Ryska Life News publicerar flera bilder från platsen där skadade människor ligger på golvet inne på tunnelbanestationen. Sajten rapporterar även att uppemot 30 personer är skadade.

Tunnelbanan har stängts av efter explosionerna. Under måndagseftermiddagen pågår ett omfattande räddningsarbete i centrala S:t Petersburg där explosionerna inträffat. Rysslands president Vladimir Putin befinner sig själv i S:t Petersburg under måndagen och han utesluter inte att händelsen kan vara ett terrordåd.

– Jag har redan talat med säkerhetsstyrkorna och chefen för säkerhetstjänsten FSB. Polis och utredare arbetar och kommer att göra allt för att reda ut vad som skett, säger Putin enligt Ria Novosti.

Uppdatering: Senare rapporter gör gällande att det endast ska handla om en explosion. Ytterligare uppgifter gör gällande att en andra bomb påträffats men som ej har exploderat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag