Minst 16 dog efter att ha snöats in i bilkö

Bilar som snöats in efter en snöstorm i Chicago 2011. Bild: Victorgrigas/CCO
  • Måndag 10 jan 2022 2022-01-10
E-post 243

PAKISTAN Minst 16 personer har dött sedan de fastnat i en insnöad bilkö i norra Pakistan, rapporterar Reuters. Det handlar om turister som flockats till Murree, 64 kilometer norr om huvudstaden Islamabad, för att njuta av snön.

Sammanlagt omkring 1 000 fordon har fastnat i snökaoset, och den pakistanska regeringen har utsett området till katastrofområde.

– För första gången på 15 till 20 år har så många turister flockats till Murree, vilket skapade en stor kris, säger Pakistans inrikesminister Sheikh Rashid Ahmed.

Enligt Ahmed har mellan 16 och 19 personer avlidit i snökaoset, och pakistansk militär har skickats till området. Vägarna till Murree har stängts av så inte fler turister ska fastna i snömassorna.

Premiärminister Imran Khan uttrycker chock över turisternas ”tragiska död” och skriver att han beordrat en utredning och ”stark reglering för att undvika sådana tragedier” i ett inlägg på Twitter.

Lokala medier rapporterar att omkring 100 000 fordon har kommit till området, och filmer på sociala medier visar hela familjer med barn som ligger döda i snötäckta fordon.

 Dr. Faheem Yonus, chef för infektionssjukdomar på University of Maryland UCH skriver i ett twitterinlägg att kolmonoxidförgiftning kan ligga bakom dödsfallen.

”Kolmonoxid är luktlös, dödlig om en bil som kör på tomgång är begravd i snön, det blockerade avgasröret kan snabbt döda passagerarna om de inandas kolmonoxid” skriver Yonus.

Pakistanska myndigheter har ännu inte angett någon orsak till dödsfallen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag