Nu omringar tungt beväpnad polis de misstänkta

Franska Nationella Polisens specialenhet, RAID. Foto: RT Ruptly
  • Fredag 9 jan 2015 2015-01-09
E-post 460

FRANKRIKE Ytterligare 20 personer uppges ha skjutits under fredagsmorgonen. Samtidigt höjs säkerheten ytterligare i Storbritannien, där MI5:s generaldirektör varnar för att det bara är en tidsfråga innan terroristerna slår till igen.

Vi rapporterade tidigare om att två personer dödats i Frankrike. De uppgifterna är inte bekräftade. Vi uppdaterar med ny information allt eftersom dramat fortsätter i Frankrike.

Under fredagsförmiddagen pågick en våldsam biljakt på A2 motorvägen i närheten av flygplatsen Charles De Gaulle. Efter en eldstrid utanför Paris tog terroristerna gisslan och flydde, tätt förföljda av fransk polis. Minst 20 personer ska ha skadats under morgonen, varav två skjutits till döds. Just nu verkar det som om biljakten till viss del är över. Polis samlas runt ett industriområde norr om den franska huvudstaden och Sky News rapporterar att gisslanförhandlare skickats fram.

Under gårdagen koncentrerades terroristjakten till flera städer och mindre samhällen norr om Paris. Men trots flera rapporter om att de misstänkta massmördarna skulle vara lokaliserade och till och med omringade har man till synes inte kunnat gripa gärningsmännen ännu. Tungt beväpnade operatörer från den franska polisens, respektive gendarmeriets specialenheter, RAID och GIGN, deltar aktivt i terrorjakten.

Även söder om huvudstaden arbetar polismyndigheterna febrilt. Det är ännu oklart vem, eller vilka, som låg bakom torsdagens andra polisskjutning och man vet heller inte om dådet har kopplingar till massakern på Charlie Hebdos redaktion.

Nyheter Idag kommer fortsätta att följa terroristjakten. I nedan video ser du livesändningar från Frankrike och pågående drama.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag