Minst 32 döda i jordbävning i Mexiko

Foto: El Blog De Mario/Twitter
Foto: El Blog De Mario/Twitter
  • Fredag 8 sep 2017 2017-09-08
E-post

MEXIKO Minst 32 människor har omkommit i en jordbävning som skakade Mexiko natten till fredagen lokal tid, rapporterar Reuters.

Jordbävningen, en av de kraftigaste som uppmätts i landet, hade sitt epicentrum utanför Mexikos sydkust mot Stillahavet och hade en momentmagnitud på 8,1. Den uppges ha varit mer kraftfull än jordbävningen 1985 då minst 5 000 omkom, men har inte vållat lika stor förödelse eller lika många dödsoffer.

Många byggnader, särskilt i södra delarna av landet, har skadats svårt av jordbävningen. En av de värst drabbade städerna är Juchitan i delstaten Oaxaca i sydligaste delen av landet, där delar av stadshuset, ett hotell, en bar och andra byggnader uppges ha kollapsat. 17 av de tre dödsfall som rapporterats in från delstaten uppges ha förolyckats i Juchitan.

Räddningsarbetare arbetade hela natten för att hjälpa till i framförallt de södra delarna av landet, som drabbats hårdast av jordbävningen.

Den kraftiga jordbävningen kändes även i Mexiko City, drygt 75 mil från dess epicentrum. Glasrutor på flygplatsen krossades och strömavbrott drabbade flera stadsdelar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag