Minst nio döda i störtflod i Arizona

Foto. David Cole/Youtube
Foto. David Cole/Youtube
  • Måndag 17 jul 2017 2017-07-17
E-post 1

ARIZONA Minst nio människor omkom under helgen i en kraftig störtflod i nationalparken Tonto National Forest i Arizona, USA.

Många hade under helgen sökt sig ut i nationalparken, en av USA:s största, för att njuta av sommarvädret ute i det fria. Plötsligt under lördagen sveptes grupp turister iväg av en störtflod, skriver AP. Turisterna kopplade av vid en flodfåra när de överraskades av de framrusande vattenmassorna.

Kropparna efter fyra vuxna och fem barn, varav det yngsta bara två år gammalt, har hittats några kilometer nedströms från den platsen. Ytterligare en 13-årig pojke från samma grupp saknas fortfarande.

Störtfloden ska ha utlösts av ett åskoväder med ihållande regn längre uppströms. Området med det häftiga skyfallet har tidigare härjats av en skogsbrand och den brända marken gör att mer av vattnet stöts bort och istället sköljer fram över den. Tonto National Forest har bergsområden som sträcker sig mer än 2 200 meter över havet, vilket är högre än Sveriges högsta berg Kebnekaise.

Den amerikanska vädermyndigheten National Weather Service hade en och en halvtimme innan störtfloden utfärdat en varning om just störtfloder i området. Dessvärre finns ingen mobiltäckning i den delen av nationalparken och enda sättet att få reda på varningen var via radio.

De framrusande vattenmassorna fångades på film av flera personer, en av dem är David Cole som postat ett flertal klipp på Youtube. Han uppvaktas nu av medieföretag som CNN, Fox, NBC och CBS som alla vill använda hans videoklipp i sin rapportering.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag