Misshandel och hot i Rockesholm – förövaren beväpnad med yxa och basebollträ

  • Söndag 19 okt 2014 2014-10-19
E-post

HÄLLEFORS En man har gripits för olaga hot och misshandel. Mannen var beväpnad med yxa och basebollträ.

Misshandeln och hoten ägde rum i Rockesholm i Hällefors tidigt på söndagsmorgonen, enligt polisen. Den gripne är en man i 47-årsåldern som uppges ha misshandlat en man samt hotat flera andra med såväl basebollträ som yxa.

-Förhör med mannen kommer att ske under söndagen. Han var tämligen påverkad och ska nyktra till först, säger Jan Materne på Örebropolisen till Nyheter Idag.

Rockesholm är en liten plats i Hällefors kommun, mest känt för sitt behandlingshem. I det som tidigare var en herrgård tar man sedan 1987 emot personer över 18 år med beroendetillstånd, med eller utan psykisk sidoproblematik som remitteras från bland annat socialtjänsten, kriminalvården och företag.

Har misshandeln ägt rum i anslutning till behandlingshemmet?

-Jag vill inte säga något om det i nuläget men jag har inte den uppfattningen, säger Jan Materne.

Så du kan inte säga var någonstans misshandeln skedde?

-Det är ingenting jag går ut med, säger han.

Jan Materne förklarar att det lätt kan bli fel när man uttalar sig innan man hållit förhör.

-Igår hade vi ett larm om en misshandel i Kumla och jag hade då tre eller fyra samtal med medierna. Nu skriver Nerikes Allehanda att det skedde en misshandel i Kumla under lördagen. Men när polisen kom till platsen visade det sig att det inte hade skett någon misshandel, det var frågan om en fallolycka.

Så det kan vara samma sak här menar du?

-Det kan jag inte säga något om, när det är en pågående utredning vill man inte säga så mycket. Egentligen ska vi inte uttala oss innan vi har alla fakta, säger Jan Materne.

Men kan du bekräfta att mannen var beväpnad med yxa och basebollträ?

-Det måste vi ju också se om det stämmer. Han är på tillnyktring nu och det ska hållas förhör med honom och med vittnen. Vi måste få lite mer på fötterna innan vi kan säga om det stämmer, säger Jan Materne.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag