Misshandeln filmas när han sparkas i huvudet

  • Lördag 21 sep 2019 2019-09-21
E-post

”Var är dina grabbar” frågar en ung man samtidigt han sparkar en skolelev i huvudet när denne ligger ner och försöker skydda sig. De dramatiska videobilderna har fått stor spridning i sociala medier. – Vi ska åka dit för en kontroll och undersöka, säger Magnus Frejman, polisens stationsbefäl i Skövde.

I en tidigare version uppgavs att händelsen inträffat på Gustav Dalénskolan i Stenstorp. Rätt är att en av de inblandade kommer från den skolan, men händelsen ska ha inträffat i Skövde.

Det är dramatiska videobilder från en skola i Skövde. En ung kille ligger ner på skolgården och försöker skydda sig samtidigt som flera personer deltar i en misshandel. I en sekvens syns hur en ung man gör aggressiva utspel varpå han sparkar den liggande pojken i huvudet.

– Var är dina grabbar? skriker han upprepade gånger.

Videobilderna visar även hur en av förövarna böjer sig ner mot den liggande pojken och slår upprepade knytnävsslag mot huvudet. Flera andra personer närvarar och en person på en cykel rullar sakta fram och kör på den liggande pojken samt delar ut en spark mot huvudet.

I sociala medier skriver flera personer att de känner igen gärningsmän och offer. En ung man som publicerar videobilderna på Facebook uppger att den misshandlade pojken är född 2006.

”Han har slagit/hotat folk under en längre tid och igår kväll spårade detta ut. På videon ser ni en kille som är född år 2006 som blir misshandlad och hotad av killen som går ibland era barn på skolan här i Stenstorp”, kommenterar han videon.

Nyheter Idag har talat med Magnus Frejman, stationsbefäl hos polisen i Skövde. Han känner till videon men vet ännu inte vilka personerna är som är inblandade. Han efterlyser information från allmänheten för att identifiera både offer och förövare.

– Vi ska åka dit för en kontroll och undersöka, säger han till Nyheter Idag.

Det finns motstridiga uppgifter om när misshandeln har inträffat. En uppgiftslämnare säger att händelsen ägde rum i augusti och att en av de inblandade går på en skola i Stenstorp. Vet du mer om händelsen eller känner du igen personerna i videon? Tipsa polisen på telefonummer 114 14.

Artikeln har uppdaterats.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag. De flesta av våra artiklar är idag öppna för alla att läsa, utan kostnad.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag