”Misslyckats kapitalt”: Åkesson och Busch Thor sågar varandras vårdpolitik

Jimmie Åkesson (SD) och Ebba Busch Thor (KD). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 8 okt 2017 2017-10-08
E-post 252

STOCKHOLM ”Alldeles för tunna”, säger KD-ledaren Ebba Busch Thor till Nyheter Idag när hon beskriver Sverigedemokraternas vårdpolitik. ”Misslyckats kapitalt”, säger SD-ledare Jimmie Åkesson om Kristdemokraternas vårdpolitik. Det är hårda tongångar mellan de bägge konservativa partierna inför partiledardebatten.

Vårdfrågan har traditionellt stått Kristdemokraterna nära men Sverigedemokraterna har allt mer kommit att prata om den fråga som KD traditionellt ”äger”. Nyheter Idag är på plats i tevehuset på Gärdet i Stockholm för att lyssna med de bägge partiledarna i KD respektive SD hur de ser på varandras politik i vårdfrågan.

Ebba Busch Thor säger att hon inte ser SD som ett hot mot KD i just vårdfrågan. Hon passar samtidigt på att såga SD.

– Nej, det gör jag inte. Vi satsar fortfarande mer på sjukvården, vi har smartare medel och framför allt har vi en plan för hur medlen ska användas och där är Sverigedemokraterna alldeles för tunna, säger Busch Thor till Nyheter Idag.

Men när Nyheter Idag bollar över samma fråga till SD-ledaren Jimmie Åkesson sparar han inte krutet. Han menar att om KD nu har en bra vårdpolitik, då borde vi se resultatet av det idag.

– Mycket av deras vårdpolitik är det vi ser resultatet av nu. De hade ansvar för det här så sent som för tre år sedan och de hade det under åtta år och misslyckats kapitalt. När hon nu står och talar om satsningar i vården är det tyvärr, kan jag tycka, en diskussion som inte håller i förhållande till hur dåligt man gjorde jobbet när man hade chansen, säger Åkesson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag