Missnöje hos vänstern och liberaler när Kvartal rekryterar från DN

Foto: CC Frankie Fouganthin / Wikimedia Commons samt faksimil Twitter
  • Tisdag 26 feb 2019 2019-02-26
E-post 793

Viktor Barth-Kron lämnar Dagens Nyheter till förmån för Kvartal. Detta fick Centerpartiets tidigare kommunikationschef Ola Spännar att twittra i vredesmod om ”vredesmål”. ”Kan vi nu vänta oss att @viktorbk kommer börja sända Viktors Val i vredesmål direkt från bilen?” skriver han.

Den något oväntade rekryteringen av Viktor Barth-Kron, som nu lämnar DN till förmån för Kvartal, väcker en rad reaktioner. Den mest uppseendeväckande reaktionen kommer från Centerpartiets före detta kommunikationschef Ola Spännar som i en första tweet kommenterar nyheten med orden ”inte bra tycker jag”.

Sedan kom en ny tweet som kom att bli en snackis på Twitter.

”Huitfeldt lämnade väl SR för att kunna Säga Sanningen Om Invandringen. Kan vi nu vänta oss att @viktorbk kommer börja sända Viktors Val i vredesmål direkt från bilen?” skriver Spännar och får en lång rad kritiska svar tillbaka för sin tweet.

Spännars utfall mot Viktor Barth-Kron och även gentemot Kvartal kommenteras av bland annat nationalekonomen Tino Sanandaji.

”Är det så nivå snacket brukade gå inom Centerns inre krets? Som vanligt får hans otrevliga hån främst stöd av yttervänstern. Många i C har tyvärr tagit efter sina nya politiska allierade att inte argumentera i sak utan insinuera, brunmåla, näthata och allmänt bete sig illa”, skriver Sanandaji på Facebook.

Även Karin Pettersson, tidigare politisk chefredaktör på Aftonbladet – idag ”director of public policy” på Schibsted-koncernen, kommenterar nyheten med en något syrlig tweet.

”Men undrar ändå inte om Viktor kommer sakna DN mer än tvärt om”, skriver hon bland annat i sin tweet.

Även journalisten Ola Wong rekryteras till Kvartal från Svenska Dagbladet. Han är främst känd för sin expertis när det kommer till Kina. Nyheten om Kvartals rekryteringar har även kommenterats av Åsa Linderborg på Aftonbladet Kultur och hon ser en politisk dimension.

”Varför Barth-Kron och Wong lämnar sina plattformar är inte helt lätt att veta, steget kan tyckas djärvt eftersom Kvartal har en kontroversiell stämpel. Men förmodligen ska man tänka om – det är den här åsiktsbildningen som har tiden för sig. 60 procent röstade blått i valet. Det börjar bli huggsexa om det konservativa idégodset när nu M lägger epoken Reinfeldt bakom sig för ett långsiktigt projekt med KD och SD”, skriver Linderborg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag