Missnöje mot regeringens nya skatt på kläder

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 30 jun 2019 2019-06-30
E-post 799

Regeringens planer på att införa en ny skatt på kläder väcker kritik. Enligt Miljöpartiets språkrör Per Bolund är det kemikalier i kläder som ska beskattas. ”Det mp har presenterat är röda skattehöjningar utan effekter på utsläpp eller klimat”, skriver den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman.

Som om inte bensinskatter och skatt på plastpåsar vore nog kan vi snart vänta oss skatt på kläder. I en intervju med Aftonbladet bekräftar Miljöpartiets språkrör Per Bolund den nya skatten som siktar in sig på kemikalier i kläder.

– Enligt januariavtalet kommer vi att införa en skatt på textilier, eller rättare sagt en skatt på kemikalieinnehållet i textilierna.

Den nya skatten ska införas under mandatperioden, alltså senast 2022. Inte helt oväntat möts beskedet om ännu en ny skatt av missnöje.

”Det mp har presenterat är röda skattehöjningar utan effekter på utsläpp eller klimat”, skriver den moderata riksdagsledamoten Lars Beckman på Twitter.

Och han är inte ensam om att kritisera klädskatten. ”Ni kan väl lika gärna bara ta hela min lön den 25:e varje månad istället”, skriver Alexandra Hedborg, även hon engagerad i Moderaterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag