Misstänks ha våldtagit och kastat kvinna ned i gruva – fick utvisningsbeslut 2017

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 27 apr 2022 2022-04-27
E-post 463

Den man som misstänks för att ha våldtagit en kvinna och kastat ned henne i ett gruvhål utanför Norberg fick ett utvisningsbeslut av Migrationsverket redan 2017, rapporterar SVT Västmanland. Men mannen har flera gånger överklagat beslutet.

Enligt Expressen ska mannen ha velat gifta sig med kvinnan för att få uppehållstillstånd. När hon tackade nej till hans frieri släpade han ut henne i skogen och våldtog henne under dödshot. Sedan släpade han henne till det 25 meter djupa gruvhålet där han kastade ned henne.

– Hon har haft tur, det var ju lite snö i botten på hålet som hon kan ha landat på som kan ha dämpat fallet, men det är ändå en hög höjd. Det brukar inte sluta så väl när man faller från 20 meter, säger Lars Johansson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Avesta, till Aftonbladet.

Mannen återvände sedan till hålet, och när han upptäckte att kvinnan överlevt kastade han stenar på henne enligt Expressens uppgifter.

Samnytt rapporterar att mannen kom till Sverige i samband med flyktingkrisen 2015. Enligt sina angivna födelseuppgifter är han 41 år gammal.

Hans ursprungsland är oklart men enligt Samnytt tros han vara från Afghanistan. Han har tre barn men ingen hustru och har tidigare dömts för bland annat olovlig körning och narkotikabrott.

Mannen är nu häktad som på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och mordförsök.

Läs även: Migranter från Irak och Nigeria misstänks ha våldtagit 18-årig ukrainska på flyktingboende

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag