Misstänkt ”balkongmördare” i Eslöv häktad

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 13 dec 2020 2020-12-13
E-post 174

ESLÖV I fredags häktades en man med ett balkanskt klingande namn i Eslöv. Mannen misstänks ha mördat en 25-årig kvinna som dog efter att ha fallit från en balkong på tredje våningen under torsdagen.

På fredagen häktades en Eslövsbo på sannolika skäl misstänkt för mord. Detta efter att en kvinna i 25-årsåldern avlidit under torsdagseftermiddagen efter att ha fallit från en balkong på tredje våningen i centrala Eslöv.

Kort efter händelsen greps mannen misstänkt för mord.

I häktningsframställan framhåller kammaråklagare Maja Källén att det finns risk för att den misstänkte ska undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen ifall han inte sitter häktad.

– Häktningsgrunden är först och främst brottets allvarsgrad, dessutom finns det en risk att han påverkar utredningen om han försätts på fri fot, sa Källén till SVT Nyheter på fredagen.

Enligt Källén ska mannen ha haft en relation till kvinnan. Eventuellt motiv till dådet är okänt och till SVT Nyheter meddelar mannens advokat att den misstänkte förnekar brott.

Balkongflickor

Unga flickor med invandrarbakgrund som tvingas att hoppa eller kastas ut från hög höjd från lägenhetshus så att det ska se ut som självmord. Fenomenet blev känt i mitten av 00-talet, och kopplas till hederskulturer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag