Misstänkt blottare frias – penis fastnade i gylfen och fick slitas bort

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Onsdag 10 apr 2019 2019-04-10
E-post 557

LULEÅ En man som stod åtalad för att ha blottat sitt kön för en kvinna frias av Luleå tingsrätt. Mannen har förklarat att han ibland får ofrivilliga erektioner, och var tvungen att ta luft när penisen kom i kläm.

Det var i somras som mannen var ute och körde bil när han plötsligt fick stånd. Han har använt mediciner som gör att han får ofrivilliga och smärtsamma erektioner, berättar han i polisförhör. Det var det som nu drabbade honom igen.

Mannen sökte sig till en plats där han trodde att ingen skulle se honom. Panikslagen upptäckte han att penisen hade fastnat i gylfen, och han öppnade bildörren för att släppa in frisk luft. Sittande i bilen med öppen dörr slet han loss penisen från gylfen, och åkte sedan vidare.

En kvinna som var ute och promenerade i samma område fick dock en annan bild av vad som utspelade sig. Hon berättar att mannen körde förbi henne, stannade och fortsatte att köra. Detta upprepades flera gånger och fick henne att ana oråd. När mannen stannade till igen och slog upp dörren hade han byxorna neddragna och höll till synes på att onanera.

Kvinnan anmälde mannen för sexuellt ofredande, och tingsrätten konstaterar att han agerade olämpligt när han satt med öppen dörr och blottade sitt könsorgan. Hans förklaring stöds dock av läkarintyg samtidigt som det inte har bevisats att han visste att det fanns andra människor i närheten. Han frikänns därmed från brottet.

När kvinnan under polisförhör får höra mannens förklaring säger hon att det är det löjligaste hon hört.

Läs även: Fick stanna för gymnasiestudier – utvisas för knivskärning av kinesisk turist

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag