Misstänkt bomb upphittad vid brofäste på Essingeleden

  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post 1843

Klockan 14.50 får Nyheter Idag tips om en misstänkt bomb vid ett brofäste under Essingeleden i Stockholm. Därefter kontaktar Nyheter Idag polisen som åker ut till platsen och påträffar det misstänkta föremålet – en metallcylinder med en grön stubintråd som sticker ut. – Polis är på plats för att göra en första bedömning, säger Eva Nilsson vid polisens regionledningscentral.

Strax innan klockan tre fick Nyheter Idag ett något annorlunda tipsmejl. En läsare uppger över mejl att han påträffat en misstänkt bomb placerad vid ett brofäste under Essingeleden i Gröndal i södra Stockholm. Tipsaren bifogade även en karta där platsen för det misstänkta föremålet är markerat.

En bild som Nyheter Idag tagit del av visar en cylinder med gul tejp på. Vid sidan av cylindern sticker det ut en grön stubintråd, liknande sådan som används till fyrverkerier.

– Den är cirka 40 centimeter hög, knähöjd ungefär, säger tipsaren som upptäckte föremålet.

Nyheter Idag kontaktade omgående polisen som i sin tur undersökte platsen och senare även hittade föremålet. När Nyheter Idag talar med Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral bekräftar hon att en polispatrull är på platsen.

– Vi ska undersöka det där vidare, ännu har vi inte gjort några åtgärder, säger hon.

I närheten av platsen där det misstänkta föremålet hittades finns en förskola. I området i direkt anslutning till platsen finns både bostäder och en idrottsplats.

Uppdatering: I en nyhetsnotis på polisens hemsida står att ”personal från Nationella bombskyddet är beordrade till platsen för att undersöka föremålet”. Ett område på platsen har också spärrats av.

I en senare uppdatering klockan 18.40 meddelar polisen på sin hemsida att föremålet har undersökts och tagits i beslag. Händelsen rubriceras som försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag