Misstänkt ebolasmitta i Berlin

  • Tisdag 19 aug 2014 2014-08-19
E-post

TYSKLAND Den tyska tidningen Bild rapporterar att en kvinna i Berlin misstänks ha insjuknat i den dödliga sjukdomen ebola. Enligt tysk räddningstjänst uppvisar hon typiska symptom för den livsfarliga sjukdomen.

Enligt tidningen har en kvinna från Västafrika kollapsat under dagen i Berlin. Den tyska sjukvården uppger till tidningen att kvinnan uppvisar symptom för sjukdomen ebola.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern uppges även ha varit i områden där ebolasmittan förekommer och under dagen ska hon ha fallit ihop på en arbetsförmedling. Polisen har nu spärrat av arbetsförmedlingen som ett resultat av att den misstänkta ebolasmittan upptäckts. Kvinnan är nu förd med ambulans till en specialklinik, specialiserad på sjukdomsfall som kräver isolering.

Flera medier har den senaste tiden rapporterat om hur sjukdomen sprider sig i Afrika. Nyheter Idag kommer bevaka tyska medier under dagen och återkomma med mer rapportering senare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag