Misstänkt explosivt föremål hittat vid Skavsta flygplats – Rörde sig om en väska

Foto: Wikimedia commons
  • Onsdag 1 Nov 2017 2017-11-01
E-post 38

NYKÖPING Ett misstänkt explosivt föremål hittades vid Skavsta flygplats och Nationella bombgruppen kopplades in. Polisen uppger nu att det rörde sig om en väska som fastnat i säkerhetskontrollen och att det var ofarligt.

Skavsta flygplats utanför Nyköping utrymdes efter att ett misstänkt explosivt föremål hittades vid flygplatsen, det uppger Aftonbladet.

Nationella bombgruppen har kopplats in för att undersöka och analysera vad det rör sig om för explosivt föremål.

Enligt ett vittne ska brandkåren vara på plats och röra sig omkring landningsbanan och ingen vidare information har getts till de som skulle resa den dagen. Vittnet uppger att det var väldigt plötsligt som säkerhetspersonal bad samtliga att lämna byggnaden.

Räddningstjänsten i Nyköping bekräftar uppgifterna om att flygplatsen har utrymts men att de inte vet varför.

– Jag har inte så mycket mer information än så, det är flygplatsens personal som är beordrade dit. Det verkar inte vara en brand, säger Torbjörn Erström, insatsledare på räddningstjänsten i Nyköping, till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet ska Skavsta flygplats skrivit på sin hemsida att ”Flygplatsterminalen på Stockholm Skavsta Airport är tillfälligt utrymd pga att ett misstänkt explosivt föremål har påträffats i säkerhetskontrollen”.

Klockan 12.54 uppgav Polisen på sin hemsida att bombgruppen analyserat föremålet och konstaterat att det endast rörde sig om en väska som fastnade i säkerhetskontrollen. Avspärrningarna ska nu vara hävda och flygplatsen ska fungera som vanligt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag