Misstänkt farligt föremål på tåg i Malmö – två män anhållna

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 3 jul 2019 2019-07-03
E-post 140

MALMÖ Två män har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter att tullen hittat vapen och ett misstänkt farligt föremål på ett tåg i Malmö. 

Strax efter ett på tisdagen kallades polisen till Malmö Centralstation efter att tullen funnit ett skjutvapen och ett misstänkt farligt föremål i en 18-årig tågresenärs bagage.

Mannen greps på plats, misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. En man i 25-årsåldern greps senare på annan ort, även han misstänks för samma brott.

Läs även: Nya Malmöleken: Bomb eller åska?

Männen, som är svenska medborgare, anhölls av åklagare på tisdag kväll, och polisen är förtegen om kopplingen mellan de båda männen.

– Det pågår ett utredningsarbete just nu och jag kan inte säga något om det, men det finns starka indicier som pekar på att de hör samman, säger Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral, till Sydsvenskan. 

Den 18-åriga mannen kom till Malmö Centralstation på ett tåg från Danmark, och fångade tullverkets intresse. Vid en kontroll av mannens bagage påträffades ”ett vapenliknande föremål” enligt Sydsvenskan.

– När vi gör en grundligare kontroll påträffar vi ett föremål som vi inte vet vad det är och finner det säkrast att ringa polisen, säger Ann-Sofie Hansson,  tullvakthavande befäl i södra Sverige, till Sydsvenskan.

Polisens bombgrupp var på plats vid 14-tiden, och hanterade det misstänkta föremålet i ett garage nära centralen.

Läs även: Hotfull man sköts av polis i Malmö – polisens bombgrupp på plats

I början av juni sköts en 44-årig man av polis på Malmö Centralstation efter att han uppträtt hotfullt och bland annat påstått att han hade en bomb i sin väska.

Stöd Nyheter Idag

Hej där.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag