Misstänkt fynd vid skånska kusten kommer inte från en människa

Bild: Google Maps
Bild: Google Maps
  • Torsdag 24 aug 2017 2017-08-24
E-post 4

HÖLLVIKEN Ett misstänkt fynd av mänskliga kvarlevor gjordes under dagen utanför Höllviken i sydligaste Skåne. Efter undersökning står det nu klart att det påträffade föremålet inte kommer från en människa.

Polisen skriver på sin hemsida att man fick ett samtal från en person klockan 11:38 idag. Ett föremål hade då hittats vid strandkanten i Höllviken som man misstänkte var en mänsklig kvarleva.

– Det är någonting som har med kött att göra av något slag och med tanke på det ärende som funnits aktuellt sedan förra veckan så drar man direkt kopplingar och tänker att det kan komma från en människa, säger Åsa Emanuelsson på Skånepolisen till Nyheter Idag.

Området vid stranden spärrades av och enligt Emanuelsson drog polis och räddningstjänst igång en större insats med bland annat båt, dykare och helikopter för att söka av området. Kriminaltekniker skickades till platsen och det påträffade föremålet skickades till rättsläkare för undersökning.

Det fanns alltså misstankar om att det påträffade fyndet är en del av den svenska journalisten Kim Walls kropp. Hennes torso hittades i måndags vid strandkanten utanför den danska ön Amager nära huvudstaden Köpenhamn. Polisen i Danmark informerades därför om fyndet.

– Det är ganska naturligt att man informerar dansk polis i ett sådant ärende eftersom de arbetar med det just nu, säger Åsa Emanuelsson.

Klockan 20:36 meddelade emellertid polisen att fyndet inte är en mänsklig kvarleva.

”Efter kriminalteknisk undersökning av det anträffade fyndet, har det konstaterats att det inte är en mänsklig kroppsdel som anträffats. Inga ytterligare fynd har gjorts vid platsen. Avspärrningarna är hävda. Ingen misstanke om brott”, skriver polisen i en uppdatering på sin hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag