Misstänkt hatbrott: Tre män slet Davidsstjärna av judisk kvinna

Genrebild Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 2 feb 2020 2020-02-02
E-post 4723

NYBRO En kvinna blev överfallen och rånad av tre män på en parkering i Nybro vid 17.30-tiden på fredagen, något som Kvällsposten var först att rapportera. Enligt polisen slet de tre männen av kvinnan – som är av judisk börd – hennes Davidstjärna, uppgifter som Katerina Magasin var först att rapportera. En vän till kvinnan har återgett kvinnans ord om händelsen i ett Facebookinlägg. ”De kallade mig: ”Sharmuta” (hora på arabiska).”

Kvinnan – som är i 60-årsåldern – blev överfallen av tre män när hon stod vid sin parkerade bil på Stora Nygatan centralt i Nybro, uppger polisen. Männen försökte ta kvinnans handväska men försöket avbröts av att en bil körde förbi.

Polisen skriver på sin hemsida att männen slet av kvinnan ”hennes halsband med religiös symbol och uttryckt sig nedlåtande över hennes religionstillhörighet”.

Läs även: ”Malmö är redan idag en ”No-go-zone” för judar”

Den religiösa symbolen männen slet av kvinnan var en Davidstjärna. En bekant till kvinnan har återgett kvinnans ord om händelsen i ett Facebookinlägg. Kvinnan uppger att hon blir attackerad av tre män precis efter att hon parkerat sin bil.

De tre männen ska bland annat ha sagt ”Jävla judinna” och ”Ni, judar, tror att ni är starka”. De ska också ha sagt något om Israel och olika saker på arabiska – bland annat uppges de ha kallat kvinnan ”sharmuta” (arabiska ordet för hora).

Polisen skriver på sin hemsida att de tre gärningsmännen lämnade platsen och gick till en parkerad bil, en vinröd sedan av okänt märke. Kvinnan fick skador vid överfallet men har inte behövt ambulansvård.

Överfallet rubriceras som försök till rån och hatbrott.

Polisen har gett signalement på männen. De beskrivs vara i 25-30-årsåldern. Två av männen uppges ha haft svarta skägg. Den tredje ett rödaktigt skägg. Mannen med det rödaktiga skägget hade någon form av huvudbonad. Samtliga uppges ha varit över 180 centimeter.

Läs även: Westerholm: ”Stefan Löfven måste börja rensa ut antisemiterna ur Socialdemokraterna”

Läs mer: ”I Israel är Margot Wallström ökänd”

Stöd Nyheter Idag

Hoppas att du uppskattade den här artikeln.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Idag är det långt över en halv miljon som läser Nyheter Idag varje månad. Men bara några tusen prenumererar. Det är tack vare dem som vi kan göra avslöjanden som det om den irakiske försvarsministern. Om du inte redan prenumererar, gör det nu!

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag