Misstänkt inbrottstjuv släpptes fri – försökte råna närbutik

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 22 feb 2021 2021-02-22
E-post 94

GÖTEBORG På måndagsmorgonen försökte en man i 35-årsåldern råna en närbutik på Ullevigatan i Göteborg. Under natten hade han suttit frihetsberövad på polishuset ett stenkast därifrån.

Polisens presstalesman Fredrik Svedemyr berättar att mannen satt frihetsberövad för ett inbrott i en butik under natten, samt för berusning.

Mannen släpptes på fri fot under morgonen, och kort därpå försökte han råna närbutiken som ligger ett stenkast från polishuset. Han var då maskerad och låtsades ha ett vapen.

– Han ska enligt uppgift ha haft handen innanför jackan och hotat personalen och sagt upprepade gånger att de ska lägga pengar i en påse, säger Fredrik Svedemyr.

Personalen larmade polis och väktare och mannen kunde gripas på plats under odramatiska former. Ingen i personalen kom till fysisk skada.

Fredrik Svedemyr säger att anledningen till att mannen släpptes på fri fot var för att det inte fanns skäl att anhålla honom. Han vet inte om mannen fortfarande är misstänkt för inbrottet i natt.

Läs även: Vild shootout i Södertälje – torpeder misslyckades med sin fälla

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag