Misstänkt islamist oskadliggjordes av polis i London efter brutala knivattacker mot oskyldiga

Foto: Flickr
  • Söndag 2 feb 2020 2020-02-02
E-post

LONDON En hittills ej namngiven man attackerade på söndagseftermiddagen tre Londonbor med en 25 centimeter lång kniv innan civilklädd polis sköt gärningsmannen till döds. Den oskadliggjorde mannen var islamist enligt uppgifter till The Sun.

Mannen sköts till döds av polis vid tvåtiden på eftermiddagen brittisk tid. Då hade han stulit en 25 centimeter lång kniv från en affär och börjat att hugga till synes slumpmässigt utvalda människor på gatan i stadsdelen Streatham i södra London.

Tre människor hann mannen hugga eller skära innan han stoppades av snabbt framrusande civilklädd polis. En person vårdas på sjukhus för livshotande skador, rapporterar The Sun.

Mannen var under övervakning och var sen tidigare känd av polisen.

Källor uppger till både The Sun och till Sky News att gärningsmannen var islamist. Han hade under attacken på sig vad som såg ut att vara en självmordsväst, men det visade sig senare vara en attrapp.

Bara någon minut efter attacken i London skedde ytterligare en knivattack, den här gången i Gent i Belgien. Två personer skadades innan polis skadesköt knivmannen och brottade ner honom.

 

Stöd Nyheter Idag

Tycker du att det behövs ett alternativ till Public Service, till de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller skulle vilja annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag