Misstänkt mord i Tyresö efter att person hittats livlös i trapphus

Foto: Google Maps
  • Tisdag 29 Dec 2015 2015-12-29
E-post 64

TYRESÖ En person misstänks ha mördats efter att ha hittats livlös i ett trapphus under tisdagseftermiddagen. Den döda personen hade under kvällen ännu inte identifierats av polisen. – Nej, den är inte identifierad, säger Tove Hägg på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Polisen utreder ett misstänkt mord i Tyresö utanför Stockholm sedan en livlös person påträffats i en trappuppgång vid halv tre-tiden på eftermiddagen.

– SOS Alarm ringde till oss och berättade att det pågick hjärt- och lungräddning i trapphuset och sedan gick människans liv inte att rädda, berättar polisens presstalesman Tove Hägg för Nyheter Idag.

Enligt osäkra uppgifter på forum och i sociala medier ska det röra sig om en kvinna som hittats död. Men eftersom den döda ännu klockan kvart över åtta på kvällen inte identifierats vill polisen inte bekräfta eller dementera uppgifter om kön eller ålder.

– Vi har valt att inte göra så eftersom vår prio är att anhöriga först ska få veta, säger Hägg.

Hon vill heller inte gå in på vad det är som gör att polisen misstänker mord, som exempelvis tecken på våld mot kroppen.

– Det finns omständigheter som gör att vi behöver ta reda på mer om den här händelsen, säger hon utan att gå in på vad det rör sig om för omständigheter.

Under eftermiddagen har polisen knackat dörr i området för att försöka tag på eventuella vittnen och den tekniska utredningen kommer att fortsätta under kvällen.

– Teknikerna är fortfarande kvar tillsammans med andra patruller och man kommer vara kvar så länge man behöver, säger Hägg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag