Misstänkt mord utanför Strömstad sedan död kropp hittats vid stuga

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 9 sep 2017 2017-09-09
E-post 6

STRÖMSTAD Polisen i Västra Götaland utreder ett misstänkt mord sedan en person hittats död i anslutning till en bostad söder om Strömstad. En man är anhållen, men kroppen är ännu under lördagseftermiddagen inte identifierad.

Det är strax efter klockan åtta på fredagskvällen som polisen larmas till landsbygden utanför Strömstad där en avliden människa påträffats.

– Fastigheten det pratas om är en vanlig stuga, sedan var det en bit därifrån, berättar polisens vakthavande befäl Johan Ljung för Nyheter Idag.

Han poängterar emellertid att han inte själv arbetar med ärendet så han är inte insatt i alla detaljer.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en död kvinna och kroppen ska ha varit nedgrävd. Men det är inte uppgifter som bekräftats officiellt.

En man född 1981 har gripits och är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Han ska ha gripits i anslutning till fyndplatsen, men det är oklart vilken relation han hade till den döda personen.

Annika Collin är pressansvarig på Åklagarmyndigheten. Hon säger till Nyheter Idag att kroppen ännu inte identifierats.

– När jag senast hade kontakt med åklagaren för inte särskilt länge sedan så hade vi inte fått någon återkoppling på att det var en identifierad person, säger hon.

Hon berättar också att man efter att kroppen identifierats först ska ta kontakt med den avlidnes anhöriga innan man går ut med mer information till allmänheten.

Enligt Johan Ljung finns det dock indikationer på att man vet vem den döda är.

– Man söker i alla fall anhöriga, det är det jag vet, så man kanske har en aning i alla fall, säger han till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag