Misstänkt mördare fick svenskt medborgarskap när han gömde sig i Armenien

Bild: Polisen
  • Måndag 1 aug 2022 2022-08-01
E-post

En 16-årig pojke som misstänks för mordet på Fredrik Andersson, 54, på Delta gym i Stockholm i slutet av mars fick svenskt medborgarskap medan han höll sig undan den svenska rättvisan i sitt hemland Armenien, avslöjar Aftonbladet.

En 16-årig pojke har gripits av polisen som misstänkt för mordet på ordningsvakten och MED-politikern Fredrik Andersson, 54, på Delta Gym i centrala Stockholm i slutet av mars, rapporterar Aftonbladet.

Enligt uppgifter var måltavlan en person med kopplingar till MC-gänget Bandidos, och Andersson ska ha skjutits ihjäl när han försökte ingripa och avväpna torpeden. Två veckor senare greps en 18-åring som misstänkt för mordet. 18-åringen har suttit häktad sedan mitten av april

Idag misstänkts han emellertid inte för mord utan för medhjälp till mord. Den nya huvudmisstänkta för mordet är en 16-åring som tidigare dömts för misshandel.

Redan i april fanns misstankar mot 16-åringen, som emellertid var försvunnen. Det visade sig att han var i Armenien, där han har medborgarskap. Under tiden som 16-åringen höll sig undan den svenska rättvisan i Armenien beviljades han svenskt medborgarskap.

När 16-åringen återvände till Sverige i juli greps han av polis och sitter nu häktad som misstänkt för mordet på Fredrik Andersson. Om han döms för mordet kommer han tack vare sitt färska medborgarskap inte kunna utvisas.

16-åringen är häktad som misstänkt för mord. Enligt polisen har han kopplingar till ett kriminellt nätverk.

Läs även: Uppgift: Försökte ingripa mot pistolman – sköts i huvudet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag