Misstänkt mördare och våldtäktsman i Härnösand begärs häktad

Foto: Patrik Svedberg
  • Tisdag 12 maj 2020 2020-05-12
E-post 462

HÄRNÖSAND En man begärdes under tisdagen häktad för mord, grov våldtäkt och flera andra brott som han enligt åklagaren begick tidigt under söndagen i ett bostadsområde i Härnösand. UPPDATERAD.

Polis och ambulans larmades till ett bostadsområde i Härnösand vid 08.30-tiden på söndagsmorgonen. En ung man i gymnasieåldern fördes svårt skadad till vård och avled under måndagseftermiddagen uppger Allehanda.

Kammaråklagare Stina Sjökvist är förundersökningsledare och begärde under tisdagen den misstänkte mannen häktad. Mannen är född i Sudan, blev svensk medborgare 2011 och är skriven i Härnösand.

I en tidigare version av artikeln uppgavs att mannen var sudanesisk medborgare, en uppgift som lämnades i åklagarkammarens  häktningsframställan. Efter kontroll med Skatteverket visar det sig att mannen blev svensk medborgare 2011.

Sjökvist berättade i en tidigare intervju med Nyheter Idag att den misstänkte gärningsmannen greps på plats.

– Det finns både teknisk bevisning och vittnesmål, säger hon.

Mannen är också misstänkt för en grov våldtäkt av en kvinna på samma brottsplats och för misshandel av en tredje person.

Den nu avlidne mannen och det kvinnliga brottsoffret är enligt åklagaren bekanta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag