Misstänkt mordbrand i Husby inatt – Hyreshus stod i lågor

  • Lördag 31 dec 2016 2016-12-31
E-post

STOCKHOLM Ett 50-tal brandmän från fem brandstationer kämpade med att släcka en storbrand i ett hyreshus i den norra Stockholmsförorten Husby inatt. Boende i området misstänker att branden har startat i samband med fyrverkerier. – Jag hörde tre-fyra kraftiga fyrverkerismällar och den sista lät lite konstig så jag reste mig och såg ut genom fönstret, säger Elissa Dilenstam till Aftonbladet.

Klockan 19.28 på fredagskvällen kom ett larm om en brand i ett hyreshus på Oslogatan i Husby. Det kom att visa sig vara en omfattande brand och två våningar gick inte att rädda. Videobilder från platsen visar hur det brinner på taket, längs med hela hyreshuset. Först vid 03-tiden natten mot lördagen fick räddningstjänsten kontroll över branden.

Tidningen Aftonbladet har talat med Elissa Dilenstam, en av de boende i hyreshuset.

– Jag hörde tre-fyra kraftiga fyrverkerismällar och den sista lät lite konstig så jag reste mig och såg ut genom fönstret.

Hon berättar att minuter senare knackade någon på dörren. Då hade det börjat brinna i huset och trappuppgången var rökfylld. Allt hon fick med sig var innetofflorna och sin mobiltelefon, resten var kvar i lägenheten som senare kom att brinna. De boende evakuerades till Husby skola.

En teori är att branden har startat av fyrverkerier, men det är inget som räddningstjänsten kan bekräfta. Det är något som polisen får utreda senare, berättar en ledningsoperatör från räddningstjänsten för Aftonbladet. Händelsen utreds som mordbrand.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag