Terrordåd vid brittiska parlamentet – Fyra döda och tjugotal skadade

  • Onsdag 22 mar 2017 2017-03-22
E-post 94

LONDON Fyra personer har dödats och ett tjugotal har skadats i ett terrorattentat utanför det brittiska parlamentet. Gärningsmannen mejade först ner flertalet människor på Westminster Bridge. Därefter fortsatte han in mot parlamentet där han knivhugg en polis till döds innan han själv sköts ned.

Fyra personer har dödats i ett terrorattentat vid brittiska parlamentet. Attentatet inleddes med att en gärningsman i en stadsjeep mejade ner flertalet människor på Westminster Bridge. Folk försökte undkomma attacken, bland annat genom att hoppa över broräckena ner i floden Themsen.

Efter att gärningsmannen mejat ner människor på bron kör han vidare mot parlamentet där han kraschar in i dess stängsel. Han rusar ut ur bilen, beväpnad med en cirka 20 centimeter lång kniv, och tar sig in i trädgården utanför parlamentsbyggnaden där han också knivhugger en polis till döds. Därefter angriper han ännu en polis men skjuts då ned av polisen. Gärningsmannen dör senare av sina skador.

Utöver den mördade polisen samt gärningsmannen har ytterligare två offer dött av sina skador efter att ha mejats ner av bilen. Flera av dem skadade är skolbarn.

Parlamentsledamöterna låstes in i säkra rum i parlamentsbyggnaden och så sent som 19:42 twittrar parlamentsledamoten Barry Sheerman att de fortfarande är inlåsta.

Theresa May ska ha evakuerats i en silvrig jaguar kort efter attacken ägde rum.

Polisen har stäng ned närliggande tunnelbanestationer och ber allmänheten att inte vistas i närheten av följande platser: Parliament Square, Whitehall, Westminster Bridge, Lambeth Bridge, Victoria Street upp till korsningen Broadway, Victoria Embankment fram till Embankments tunnelbana.

Den misstänkta gärningsmannen ska ha skjutits av polis mitt framför en svenska Susanne, som befann sig på platsen.

– De sköt honom framför mina fötter, säger hon till Aftonbladet.

Attentatet i London inträffar på årsdagen av terrorattackerna i Bryssel 22 mars 2016 då 32 offer mördades i ett självmordsattentat som fem IS-terrorister låg bakom, varav en av dem var den svenska medborgaren Osama Kayem från Malmö.

Nyheter Idag uppdaterar artikeln löpande.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag