Misstänkt terrorist gripen på Landvetters flygplats i Göteborg: Ertappades med sprängämnen

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 6 okt 2017 2017-10-06
E-post 361

GÖTEBORG En tysk medborgare misstänks för försök till terroristbrott efter att han ertappats med det kraftfulla sprängämnet TATP i sitt bagage på Landvetters flygplats i Göteborg. Mannen ska ha varit på väg mot ett annat EU-land. Han nekar till brott och SÄPO har kopplats in i ärendet. 

Under gårdagen greps en tysk medborgare på Landvetters flygplats i Göteborg. Mannen ertappades med sprängämnen i sitt bagage, närmare bestämt sprängämnet TATP. Han misstänks nu försök till terroristbrott. Det uppger GT.

Enligt polisen ska mannen ha varit på väg mot ett annat EU-land. Han är nu misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och försök till terroristbrott.

– Rubriceringen om försök till allmänfarlig ödeläggelse ligger kvar. Jag har inte lämnat in någon häktningsframställan och det har inte heller tagits något beslut om ett frigivande. Sedan får vi se vad det här landar i under dagen. I övrigt kan jag inte svara på mer frågor om det här i nuläget, säger Vice chefsåklagare vid åklagarkammaren i Göteborg, Per-Erik Rinsell, till GP.

Rinsell uppger också att mannen nekar till brottsmisstankarna.

TATP är ett fruktat och kraftfullt sprängämne som använts vid flera terroristattacker i Europa. Det kallas även för Satans mor.

I dagsläget är det polisen som leder utredningen av ärendet men även SÄPO har kopplats in.

– Om det rör brottsmisstankar som ytterst rör rikets säkerhet. Hot mot Sverige eller svenska intressen, eller tillexempel terrorism – då kliver vi in, säger Karl Melin vid Säpo, till GT. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag