Misstänkt våldtäkt utomhus vid Kungsholmens gymnasium

Polis arbetar på platsen. Foto: Arkivbild Nyheter Idag samt Google Maps
  • Söndag 5 mar 2017 2017-03-05
E-post 122

STOCKHOLM Natten mot söndagen ska en våldtäkt, eller i vart fall någon form av sexualbrott, inträffat vid Kungsholmens gymnasium. Polisens tekniker är på platsen för att säkra spår. Händelsen ska ha inträffat utomhus, berättar Stockholmspolisens RLC-befäl Dan Grip för Nyheter Idag.

Under söndagskvällen arbetar polisens tekniker med att säkra spår efter en misstänkt våldtäkt som ska ha inträffat utomhus natten mellan lördag och söndag. Bilder från platsen visar att polisens tekniker lyser med UV-lampor utomhus för att säkra spår.

– Det är teknikerna som är där, säger Stockholmspolisens RLC-befäl Dan Grip till Nyheter Idag.

Vid söndagskvällen kan polisen endast ge knapphändig information om vad som inträffat, men Grip bekräftar att det är våldtäkt eller ett sexualbrott som utreds av teknikerna. Han bekräftar även att händelsen ska ha inträffat utomhus.

– Det är en misstänkt våldtäkt, kan man väl säga. Eller ett sexualbrott åtminstone. Det ska ha varit någon gång under natten mellan lördag och söndag. Det är inte helt klarlagt ännu.

– Vi har en målsägare som inkommit med de här uppgifterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag