Misstänkta gärningsmän i Kronogården identifierade av polis

Foto: Joakim Lamotte/Facebook
  • Fredag 13 Dec 2019 2019-12-13
E-post 968

TROLLHÄTTAN På torsdagen hotades, misshandlades och rånades journalisten Joakim Lamotte under en livesändning i Kronogården i Trollhättan. Det var kulmen på flera dagars oroligheter i det utsatta området. Nu har flera personer identifierats uppger polisen på sin hemsida där man också hoppas att få in tips.

Det var på torsdagen som Joakim Lamotte under sin livesändning från Kronogården hotades. misshandlades och rånades på sin utrustning – trots att flera poliser var närvarande. En polisman blev också lindrigt skadad efter att ha fått en flaska kastad i huvudet.

Polisen meddelar på sin hemsida att man nu utreder en rad olika brott i samband med de upplopp som varit: Brott mot maskeringsförbud, skadegörelse, våld mot polisen, grov stöld och våldsamt upplopp.

Flera personer har identifierats.

– Vi har filmer som vi går igenom, men vi tar gärna emot tips från personer som har upplysningar kring händelserna, säger Jenny Wester, biträdande lokalpolisområdeschef i Östra Fyrbodal.

Polisen har under veckan haft en utökad patrullering i Kronogården och kommer att fortsätta åtminstone under helgen.

– Vårt uppdrag är att verka för trygghet och sätta stopp för kriminella handlingar. Det kommer vi att hålla fast vid så länge det behövs, säger Jenny Wester.

Polisen uppger på sin hemsida att man fortsätter med ett ”pågående arbete mot otrygghet och kriminella individer i området”.

– Vår ambition är att alla i Kronogården ska känna sig trygga i området, och att alla ska känna att de har samma rätt att vistas där, säger Jenny Wester.

Uppgifter om händelserna i Kronogården kan lämnas på telefonnummer 114 14.

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag