Misstänkta gruppvåldtäktsmän begärs häktade – Livesände på Facebook

Bilder ur videon som livesändes på Facebook.
  • Tisdag 24 jan 2017 2017-01-24
E-post 465

UPPSALA De tre män som misstänks för en våldtäkt i Uppsala som livesändes över Facebook har begärts häktade. Det meddelar åklagarmyndigheten på sin hemsida. Samtliga begärs häktade på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden. Två av dom för själva våldtäkten och den tredje för underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om en misstänkt våldtäkt som har filmats och livesänts på Facebook. Händelsen har väckt mycket starka reaktioner och videofilmer från livesändningen har spridits på internet. Polisen har efterlyst videobilder från själva våldtäkten, men uppmanar samtidigt allmänheten att inte sprida videobilderna i sociala medier.

– Jag ska fucka ur ikväll. Jag svär på min mamma, jag ska göra kaos. Jag ska göra kaos, jag skiter i vem jag bråkar med, förklarade en av de misstänkta i en livesändning som publicerades på Facebook.

Sekunderna senare knackade polisen på dörren, mitt under pågående livesändning. Nu begärs han häktad tillsammans med två andra personer av åklagare. Det meddelar åklagarmyndigheten under tisdagen.

”Två av männen begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för våldtäkt. Den tredje begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. Häktningsframställan har lämnats in till Uppsala tingsrätt”, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Någon mer information kan inte kammaråklagare Pontus Melander lämna i nuläget, däremot kommer han finnas tillgänglig för frågor efter häktingsförhandlingarna.

Häktingsförhandlingen planeras ske under onsdagen, men någon tid har ännu inte meddelats för detta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag