Misstänkta gruppvåldtäktsmän i Aftonbladet webb-tv: ”Vi ska fucka ur”

Gruppvåldtäkten ska ha inträffat på M/S Galaxy. Inklippt bild ur Aftonbladets webb-tv. Foto: Wikimedia Commons samt Aftonbladet.
  • Torsdag 31 mar 2016 2016-03-31
E-post 402

STOCKHOLM Polisen grep under onsdagen fyra unga män i Värtahamnen, misstänkta för gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja, i samband med en studentkryssning. Men innan färjan lämnade Stockholm och innan brottet hade begåtts hade Aftonbladet av en händelse intervjuat två av männen. – Vi ska fucka ur, säger en av dem i ett videoinslag.

I samband med en studentkryssning på en Finlandsfärja på väg till Åbo ska en gruppvåldtäkt inträffat, rapporterar polisen på sin hemsida. När färjan anländer till Värtahamnen på onsdagskvällen väntar polis i hamnen för att gripa de misstänkta gärningsmännen.

Enligt uppgifter på forumet Flashback, där anonyma användare berättar att de var på båten, ska det varit långa köer på myndigheternas begäran, innan de kunde passera ut. Enligt uppgifter som Aftonbladet publicerar ska det ha varit så många som 1700 ungdomar på den aktuella turen med färjan.

Intervjuade två av de misstänkta av en ren slump

Aftonbladets teveprogram Brottscentralen var på plats i färjeläget innan fartyget skulle lämna hamnen för att intervjua ungdomar som skulle åka på studentkryssningen, alltså innan våldtäkten ägt rum. Av en händelse hade Aftonbladets reporter intervjuat två av de misstänka gärningsmännen och klippet kom att publiceras på Aftonbladets webb-tv innan tidningen upptäckte det hela och tog ner klippet.

– Vi ska fucka ur, hade en av männen sagt till Aftonbladet.

Tidningen Fria Tider har talat med Aftonbladet med anledning av videoklippet som nu är avpublicerat. Till Fria Tider säger Aftonbladets medarbetare Eric Tagesson att publiceringen av videon blev aktuell i samband med att det aktuella brottet blev känt, men de visste inte att det i själva verket var en av de misstänkta gärningsmännen som uttalade sig i videoklippet.

– Brottscentralen var där och gjorde ett inslag om polisens arbete och det gjordes innan avfärd, alltså långt innan det här brottet hade ägt rum, säger han till Fria Tider.

Mannen som intervjuades i klippet är en 19-årig man som tidigare dömts för brott och den unge mannen bredvid är inte svensk medborgare, rapporterar Fria Tider. Båda två är anhållna misstänkta för grov våldtäkt. Ytterligare två personer är anhållna för våldtäkten, varför det totalt är fyra personer som misstänks för brott.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag