Misstänkte polisskytten i Västerås släppt

Foto: Facebook/Polisen i Västerås
  • Onsdag 8 Nov 2017 2017-11-08
E-post 347

VÄSTERÅS Den 21-årige man som suttit häktad misstänkt för att ha beskjutit en polisbostad i Västerås 28 oktober har släppts på fri fot. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Mannen har varit skäligen misstänkt för brottet, vilket är den lägre misstankegraden, men utredningen har inte lett till att misstankarna mot honom stärkts. Därför fattade kammaråklagare Birgitta Fernlund igår beslut om att häva häktningen.

Brottsmisstankarna mot mannen kvarstår och förundersökningen fortsätter. Fernlund vill inte svara på om det figurerar andra misstänkta förövare i utredningen som kan ligga bakom beskjutningen av polisbostaden.

– Jag kan inte uttala mig någonting om utrednings- eller bevisläget eller bekräfta eller förneka om det finns andra misstänkta, säger hon till Nyheter Idag.

I och med att 21-åringen försatts på fri fot har den omhäktningsförhandling som planerades vid Västmanlands tingsrätt idag ställts in.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag