Misstänkte Strasbourg-terroristen skjuten till döds

Foto: Twitter
  • Fredag 14 Dec 2018 2018-12-14
E-post 4

FRANKRIKE Den man som är misstänkt för att ha begått ett terrordåd vid julmarknaden i Strasbourg på tisdagen har skjutits till döds i en konfrontation med fransk polis. Det rapporterar bland annat Sveriges Radio.

Polisen har jagat 29-årige Cherif Chekatt sedan tisdagskvällen då han misstänks ha skjutit ihjäl tre personer och skadat ett tiotal andra vid en attack nära julmarknaden i Strasbourg. På torsdagskvällen fick sökandet ett avslut när polisen efter ett tips lokaliserade mannen i samma stad och dödade honom i den följande eldstriden.

– Polisstyrkan besvarade eld från gärningsmannen och tvingades döda honom, men målet var att han skulle förhöras, sade inrikesminister Christophe Castaner efteråt.

Fallet utreds som ett terrordåd och åtminstone fem personer har gripits i samband med utredningen. Enligt brittiska Independent är dessa fem personer Chekatts föräldrar och två av hans bröder, samt en man som tillhörde hans ”entourage”.

Enligt Independent ska Chekatt ha ropat ”Gud är stor” på arabiska medan han sköt mot människor nära julmarknaden. Han uppges ha haft ett kriminellt förflutet och radikaliserats av islamistiska extremister i fängelse. Säkerhetspolisen hade registrerat honom på en lista med tusentals andra radikaliserade och sågs som en säkerhetsrisk.

PLUS: Norell: ”Vi medborgare ska känna att vi inte är säkra någonstans”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag