MMA-stjärna gripen för mordförsök – sköt mot misstänkt pedofil men träffade fel person

Till vänster Cain Velasquez, till höger Harry Goularte Jr. Bild: San Jose Police Department/Santa Clara County Sheriff
  • Fredag 4 mar 2022 2022-03-04
E-post 52

SAN JOSE, KALIFORNIEN Den tidigare MMA-stjärnan Cain Velasquez, 39, har gripits som misstänkt för bland annat mordförsök efter att rammat en bil med tre passagerare och sedan avlossat flera skott mot bilen.

En person skadades i skottlossningen som inträffade på måndagen, men enligt uppgift från polisen var den sannolika måltavlan en annan person än den skadade mannen, rapporterar CBS Sports.

Läs även: Pappa tvingade pedofil att gräva sin egen grav – slipper mordåtal

I bilen fanns också Harry Goularte Jr, som misstänks för sexuellt övergrepp mot ett barn som är nära anhörig till Velasquez. Goularte Jr greps den 25 februari, men släpptes samma dag.

Goularte Jr bor med sin mor som driver dagbarnsverksamhet. Modern ska ha befunnit sig i bilen, liksom Goularte Jr:s styvfar, 63, som träffades i skottlossningen. Styvfadern väntas överleva sina skador.

– Den sorgliga tragedin är att Mr. Velasquez valde att ta lagen i sina egna händer, med fara för allmänheten och alla i bilen, säger Distriktsåklagare Jeff Rosen i ett uttalande.

– Detta våldsdåd skapar också mer smärta och lidande för hans familj, fortsätter han.

På sociala medier får Velasquez stort stöd.

Läs även: Storbritanniens värsta pedofil mördad i fängelse

Läs även: ”G”-regissören Staffan Hildebrand erkänner barnvåldtäkt: ”Självklart är det fel”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag