Mobbingen har vänt – PK-människor berättar om sitt utanförskap

PK-bollar lagas i bakgrunden. Schulman (t.v) och Sanandaji (t.h). Foto: svtplay.se, samt CC Jan Ailani
  • Söndag 12 feb 2017 2017-02-12
E-post 722

STOCKHOLM Med hjälp av PK-bollar på Södermalm, Alex Schulman och nationalekonomen Tino Sanandaji visade SVT Agenda att den politiska mobbingen nu vänds mot de som tidigare uppfattats stå för ”rätt” åsikter. – Deras invandringsfientliga hållning är ju nu, det är värmen. Och alla som tycker annorlunda är utanför, säger Schulman till SVT Agenda.

Med PK-bollar som tillagas någonstans på Södermalm talar feministiska kommunikatörer ut om hur samhällsdebatten påverkats de senaste åren i SVT Agenda som sändes på söndagen. De förklarar varför det är viktigt med politisk korrekthet i samhället och att det är något man ska kämpa för att upprätthålla.

– Det här är någonting fint, PK är det absolut finaste vi har, säger Maria Starck.

När Alex Schulman, känd för att vara känd, kommenterar förskjutningen i samhällsdebatten förklarar han att ”vi”, alltså sådana som honom själv, inte längre har en hållning som kan beskrivas som PK. Istället är det nya PK de som är kritiska till invandring.

– Dom ska inte komma undan med att kalla vår hållning för PK. Det finns ingen PK-elit där längre. Det finns inte någon stor koloss, något stort etablissemang som tycker rätt. Dom är inte utanför. Dom är inne i värmen. Deras invandringsfientliga hållning är ju nu, det är värmen. Och alla som tycker annorlunda är utanför.

Även nationalekonomen Tino Sanandaji beskriver samma sak som Schulman. Han menar att nu vänds mobbingen – alltså att de som tidigare mobbade andra i frågor om exempelvis invandring, nu själva är de mobbade.

– För några år sedan hade jag en svensk vän som sa att när den här debatten skiftar om invandring, att dom inser problemen, så kommer svenskarnas mobbningsinstinkter vändas åt andra hållet istället. Så då kommer de som är för mycket politiskt korrekta, multikulturella, bli utsatta för mobbing. Vi kommer inte få en öppen debatt där vi bara är sakliga.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag