Moderat näthatad för kritik mot Adam Tensta: ”Är en husblatte/husneger”

Moderaten Arin Karapet är förtroendevald i landstingsfullmäktige i Stockholm. Foto: sll.se / Facebook
  • Måndag 20 jul 2015 2015-07-20
E-post 1466

STOCKHOLM Efter att moderaten Arin Karapet kritiserat hiphop-artisten Adam Tensta i en debattartikel i Aftonbladet fick Karapet ta emot näthat. ”Jag har tydligen fel åsikter för min hudfärg och därför är en husblatte/husneger som har svikit ’mitt folk’ och sålt mig till högern”, skriver han på Facebook.

De senaste dagarnas stora snackis i sociala medier har utan tvekan varit en protest av hiphop-artisten Adam Tensta mot TV4 och indirekt Louise Andersson Bodin från Värmland. Efter att artisten lämnat TV4 Nyhetsmorgon i direktsändning, som en protest mot vad Tensta menar är en normalisering av rasism, har han både blivit hyllad och kritiserad för mediestuntet.

Menar att vänsterdebattörer hycklar

En av de som kritiserade Tensta var moderaten Arin Karapet som i en debattartikel publicerad hos Aftonbladet argumenterade för att Adam Tensta borde be tittarna om ursäkt. Men trots att debatten i grunden handlar om rasism har Karapet fått ta emot rasistiska påhopp – från vänstermänniskor, berättar han på Facebook.

”Om det är något jag kan konstatera efter min artikel igår i Aftonbladet debatt med kritik mot Adam Tenstas agerande i TV4 är det att jag fått ta emot en massa rasistiska påhopp från vänstermänniskor. Dvs att jag tydligen har fel åsikter för min hudfärg och därför är en husblatte/husneger som har svikit ’mitt folk’ och sålt mig till högern. Den sortens åsikter säger en hel del om hyckleriet som vissa inom vänstern visar i deras ’kamp mot rasismen'”, skriver Karapet på sin Facebooksida.

”Åsikterna sitter inte i hudfärgen”

Efter Adam Tenstas protest i TV4 Nyhetsmorgon bestämde sig tevekanalen att Lousie Andersson Bodin inte längre ska få vara med i ett framtida underhållningsprogram, något som väckt starka reaktioner mot TV4. En av de drivande krafterna mot TV4 har varit vänstersajten Politism som argumenterat för att tolkningsföreträdet för vad som är rasism inte finns hos tevekanalen.

En vanlig uppfattning hos vänsterdebattörer är att den som är ”rasifierad”, dvs ”icke-vit”, har tolkningsföreträde i frågor om rasism. Men sådana resonemang möter hård kritik och Karapet skriver i sin Facebookstatus att ”åsikterna inte sitter i hudfärgen”.

”Kampen fortsätter för det sunda förnuftet, hoppas fler ansluter sig till fighten mot vänsterns offerkofta”, avslutar han på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag