Moderat riksdagsledamot avgår – tog ut en tredjedels miljon skattepengar för semesterkostnader

Foto: Wikimedia commons
  • Onsdag 22 aug 2018 2018-08-22
E-post 62

STOCKHOLM Den moderata riksdagsledamoten Michael Svensson har sedan 2014 plockat 378 000 kronor i körersättning. Svensson har under flera tillfällen varit utomlands på semester och uppgett att han samtidigt kört på vägar i Sverige, något han tagit ut skattepengar för. Nu avgår han efter att Aftonbladet avslöjat honom. 

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Sedan 2014 har den moderata riksdagsledamoten Michael Svensson plockat ut 378 000 kronor i bilersättning för jobbrelaterade resor i Sverige. Nu avslöjas det att Svensson i själva verket plockat ut skattepengar under solsemestrar, det uppger Aftonbladet.

Svensson är moderat riksdagsledamot från Falkenberg som är ledamot i Utbildningsutskottet och i Europarådets svenska delegation. Sedan 2014 är han den riksdagsledamot som plockat ut mest pengar i bilersätttning.

Under december 2017 befann sig Svensson på en privat resa i Sydostasien och spenderade nyåret i Thailand för att ”ladda upp batterierna”. Under samma tid uppgav Svensson att han kört 1800 kilometer på vintervägarna i Sverige när han egentligen varit på semester.

Två månader tidigare under oktober 2017 gjorde Svensson samma sak när han var en vecka i Israel. Samtidigt som han la upp semesterbilder på Facebook uppgav han att han kört mellan Falkenberg och Växjö.

På grund av alla de körsträckor som Svensson uppger att han åkt får han ut 15 000 kronor extra i månade, utöver sitt grundarvode på 65 400 kronor. Sen 2014 har Svensson plockat ut sammanlagt 378 000 kronor för olika körstreckor.

När Svensson får en chans att bemöta fusket svarar han att det beror på ”misstag och slarv”.

Senare har han meddelat att han avgår.

LÄS ÄVEN: Sänk lönerna för politikerna och chefstjänstemännen!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag