Moderaternas krishantering: Raderar kommentarer på Facebook

Väljare är upprörda över att Moderaterna även raderar kommentarer. Foto: Faksimil Facebook
  • Söndag 28 Dec 2014 2014-12-28
E-post 1350

STOCKHOLM Tusentals besvikna och upprörda väljare har uttryckt sitt missnöje på moderaternas Facebooksida som nu krishanterar genom att radera flera kommentarer. – Vi tar bort sådant som anses stötande eller som är personpåhopp, säger moderaternas presstalesman Oscar Karlflo till Nyheter Idag.

Redan igår kunde Nyheter Idag berätta om väljarstormen mot framför allt Moderaterna efter att de annonserat decemberöverenskommelsen i en gemensam presskonferens tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. I överenskommelsen får de rödgröna total makt över budgeten fram till nästa val, något som nu skapat en kritikstorm på moderaternas Facebooksida.

– Vi modererar som de flesta gör och tar bort sådant som anses stötande eller som är personpåhopp, säger moderaternas pressekreterare Oscar Karlflo i telefon till Nyheter Idag.

Har ni fått radera många kommentarer?

– Det vet jag faktiskt inte, jag sitter inte själv och modererar den sidan.

Men det är inte bara Moderaterna som får utstå en kritikstorm efter decemberöverenskommelsen. På Facebook är det febril aktivitet även hos andra partier, något som Karlflo också poängterar när vi pratar med honom.

– Nä, alla partier har ju ganska mycket kommentarer. Även Socialdemokraterna och de andra allianspartierna har fått reaktioner på Facebook.

Men det är inte bara via kommentarer på Facebook som väljarna nu visar sitt missnöje öppet. På forum, twitter och hos flera bloggar jäser nu missnöjet mot att Alliansen skapat nya spelregler tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att stänga ute det tredje största partiet, Sverigedemokraterna. Karlflo förklarar även att mer direkta samtal också förs med moderatväljare som har synpunkter.

– Vi har kontinuerlig kontakt med våra väljare, de ringer och skickar brev, avslutar Karlflo i telefonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag