Möjliga motivet bakom bombhotet i centrala Stockholm – Omhändertagen hund

En av polisens avspärrningar. Foto: Nyheter Idag // Christoffer Jonsson
  • Torsdag 2 apr 2015 2015-04-02
E-post 27

STOCKHOLM En man har gripits i Länsstyrelsens lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Stockholmspolisen säger sig inte känna till vad motivet kan ha varit, men känt är att mannen legat i en rättstvist med Länsstyrelsen efter att han blivit fråntagen sin hund.

Klockan 1135 på torsdagsmorgonen fick Stockholmspolisen in ett larm från Hantverkaregatan på Kungsholmen. En maskerad man hade tagit sig in på Länsstyrelsen och stod nu, skrikandes, i ett av byggnadens fönster.

Enligt Aftonbladet erfor polisen till en början att mannen även tagit med sig sprängmedel in i fastigheten, och hela kvarteret spärrades snabbt av.

Knappt en och en halv timme senare lyckades Sierra-piketen dock gripa mannen. Bombtekniker kunde senare även avskriva misstanken om sprängmedel.

– Efter att bombtekniker gått igenom huset och kontrollerat att det inte var någon fara så hävde vi avspärrningarna, sa Johan Kust, platschef för yttre avspärrningen, till Aftonbladet.

Mannens hund ett möjligt motiv

Efter ingripandet har Stockholmspolisen gått ut med att mannen är misstänkt för grovt olaga hot. Vare sig Länsstyrelsen eller polisen kan eller vill dock bekräfta eller avfärda några motiv.

– Jag har inga uppgifter om något som helst motiv. Jag kan varken säga bu eller bä. Jag kan varken bekräfta eller dementera, säger Stockholmspolisens presstalesperson, Kia Samrell, till Aftonbladet.

Vad man dock vet är att mannen tidigare blivit dömd för djurplågeri och att Länsstyrelsen även beslutat att omhänderta hans hund. Ett omhändertagande som lett till en lång rättstvist där mannen försökt få tillbaka hunden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag