Mona Sahlin prisas av Johny Bode-sällskapet

Mona Sahlin (t.v) och Johny Bode (t.h). Foto: CC Frankie Fouganthin
  • Måndag 16 jan 2017 2017-01-16
E-post 1677

SVERIGE Den socialdemokratiske politikern Mona Sahlin vinner det mindre smickrande Johny Bode-priset för 2017, ett pris för att uppmärksamma kändisar med en enastående förmåga att trampa i klaveret. ”I år har vi dock valt att uppmärksamma det svenska politiska etablissemangets mest uthålliga skandalkändis”, skriver sällskapet i sin motivering.

Johny Bode-sällskapet utser varje år ett pris till en kändis som verkat i Johny Bodes anda, en personlighet ökänd för skandaler, mytomani och att smita från dyra krognotor. Priset för 2017 tilldelas den socialdemokratiske politikern Mona Sahlin som själv figurerat i en rad skandaler som Tobleroneaffären, där hon utfört omfattande privata inköp på statens kontokort, eller den mer färska skandalen då hon ertappats med att skriva falska intyg åt sin livvakt på en statlig myndighets brevpapper.

”Johnny Bode-priset delas normalt ut främst till artister och andra kulturpersonligheter. I år har vi dock valt att uppmärksamma det svenska politiska etablissemangets mest uthålliga skandalkändis. Det speciella med Mona Sahlin är inte varje enskild incident i sig, utan att hon i likhet med Johnny Bode aldrig slutar förbluffa allmänheten med nya tilltag. Hon har likaså haft en enorm förmåga att göra comeback”, lyder en del av juryns motivering.

Enligt sällskapets hemsida består priset av ett diplom samt ”en summa pengar som Johnny Bode-sällskapet redan festat upp på en bättre restaurang”. Kvittot från restaurangvistelsen, om totalt 5 891 kronor och 50 öre, bifogas diplomet och skickas till Sahlin. Hon får även ett par vita handskar med sällskapets logotyp.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag