Mona ”skatt är häftigt” Sahlin struntade i att betala skatt för sig själv och privat livvakt

Mona Sahlin. Foto: Faksimil svtplay.se
  • Onsdag 4 maj 2016 2016-05-04
E-post

STOCKHOLM Regeringens särskilde samordnare Mona Sahlin betalade sin livvakt med svarta pengar. Först efter att hon konfronterats med uppgifterna i en intervju av en konkurrerande tidning betalade hon in skatt och sociala avgifter.

21 april intervjuades Mona Sahlin av Expressen om ett löneintyg hon skrivit till en privat livvakt. Sahlin frågades ut om huruvida löneintyget var en förfalskning, vilket hon negerade. Men när Expressen kontrollerar den före detta vice statsministerns uppgifter mot Skatteverket har pengar för livvaktens skatt och sociala avgifter inte kommit in förrän 22 april. Vilket gör det troligt att insättningen skett först efter intervjun den 21 april.

– Jag har betalt det jag ska, jag har anmält till Skatteverket att jag ska vara arbetsgivare för den perioden och jag har rett ut allt med dom och det är ett misstag av mig att jag inte anmält detta, det är nu gjort, säger Mona Sahlin när hon konfronteras med uppgiften om att hon först struntat i att göra rätt för sig och betalat skatten och avgifterna för sent.

Skatten och avgifterna för livvakten är inte de enda skulderna Mona Sahlin haft hos Skatteverket i år. Hon har även struntat i att betala sin egen skatt, vilket lett till att skuldärendet skickades till Kronofogden. Även dessa betalades in först efter att Expressen ställde frågor om skatteskulderna. ”Vill meddela för kännedom att jag inte längre har de skulder du frågat om”, skrev hon i ett SMS strax efter att tagit del av tidningens frågor om ärendet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag