Monsterhagel dödade ettåring

Världens största hagelkorn. Bild: Public domain.
  • Tisdag 6 sep 2022 2022-09-06
E-post 48

En 20 månader gammal flicka dödades av en gigantisk hagelkorn under en hagelstorm i Spanien som skadade ytterligare 29 personer, rapporterar Metro UK.

Det var på tisdagen i förra veckan som staden La Bisbal de l’Emporda i Katalonien drabbades av hagelstormen, då hagelkorn stora som tennisbollar krossade vindrutor och skadade människor.

De personer som fått sjukhusvård ska främst ha fått skador i huvudet, brutna ben och skärsår från hagelkornens is. Enligt katalanska myndigheter ska hagelkornen under tisdagens oväder varit de största på tjugo år.

Den dödligaste kända hagelstormen i historien drabbade den indiska staden Moradabad år 1888 då nära 250 personer dödades av hagelkorn stora som apelsiner.

Det största kända enskilda hagelkornet föll i staden Vivian i South Dakota år 2010. Det vägde 0,8 kilo och mätte nära 20 centimeter i diameter.

Läs även: Taxiförare ihjälslagen av gäng på öppen gata – 13-årig flicka gripen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag