Mordbrand på Portugals ambassad – då smyger beväpnade gröna militärgubbar på Östermalm

Foto: Privat
  • Onsdag 4 apr 2018 2018-04-04
E-post 218

STOCKHOLM Mitt under brinnande mordbrandsdrama vid Portugals ambassad på Östermalm dyker det upp gröna beväpnade militärgubbar i samma stadsdel. En person är gripen för mordbranden på ambassaden men i övrigt är polisen tysta. – Det är förundersökning om mordbrand, det brinner fortfarande, säger Ewa Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Klockan 11.57 larmas räddningstjänst och polis till en byggnad på Östermalm i centrala Stockholm där flera länders ambassader håller till, bland annat Portugal. En person har tänt eld på ambassaden och branden sprider sig mellan flera våningsplan. Klockan 13.25 meddelar polisen på sin hemsida att 14 personer är lindrigt skadade med anledning av branden.

Samtidigt eftersökte polisen den misstänkta mannen och kunde till slut gripa honom i centrala Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den misstänkta mannen blivit missnöjd med bemötandet inne på ambassaden och sedan tänt på.

– Den personen ska höras, så får vi se var det hamnar sen då, säger Ewa Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.

Ännu under onsdagseftermiddagen arbetar räddningstjänsten med en större insats vid fastigheten för att släcka branden.

Gröna gubbar i närheten var inplanerad övning

Samtidigt som ett stort pådrag med poliser och räddningstjänst arbetar med att hantera branden i fastigheten på Östermalm hör läsare av sig till Nyheter Idag med uppgifter om gröna beväpnade militärgubbar som stryker runt i samma stadsdel.

Nyheter Idag har talat med Jenny Ringström, kommunikatör på Livgardet, som bekräftar att det är deras gubbar som springer runt på Östermalm.

– Det är Livgardet som är ute och övar. Det har varit planerat sedan en längre tid tillbaka att de ska öva. De är inte så många, det ska vara ett tiotal skyttesoldater på Östermalm med fältuniform.

– Det kan vara bra att veta att det inte kommer ske någon skottlossning, utan de är bara ute och övar, poängterar Ringström.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag