Mordet i Kungsladugård: Fyra män med Hells Angels-koppling gripna — Ny skottlossning i Frölunda

Under söndagskvällen dog 25-åringen som sköts på Högsbogatan. Polisen bekräftar för Nyheter Idag att fyra personer har gripits. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 2 maj 2016 2016-05-02
E-post 28

GÖTEBORG Under gårdagen berättade Nyheter Idag att en man i 25-årsåldern skjutits i stadsdelen Majorna-Linné i Göteborg. Mannen som fördes dog på sjukhus i sviterna av sina skador. Polisen bekräftar för Nyheter Idag att fyra personer är gripna för mordet. Vid midnatt berättar ledningscentralen att man utreder nya misstänkta skottlossningar i stadsdelen Frölunda.

Det var vid lunchtid under gårdagen som polisen fick larm om att en man hittats skjuten på Högsbogatan i Majorna-Linné, Göteborg. Mannen fördes med ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Under söndagskvällen får Nyheter Idag rapporter om att mannen har avlidit av sina skador, något som bekräftas till Nyheter Idag av Lars Tegenfeldt på Göteborgspolisens kriminaljour.

Personen har avlidit och jag förstår det som att det handlar om mord nu?

— Ja. Vi har fyra stycken anhållna här som är misstänkta för delaktighet.

Är det de misstänkta som finns eller handlar det om fler personer?

— Ja, när det gäller ytterligare misstänkta så jobbar vi förutsättningslöst. Det finns mycket uppgifter att bearbeta i ärendet, men just nu är det fyra anhållna misstänkta för att vara involverade i händelsen.

Enligt uppgifter till konkurrenten Expressen och i kommentarsfälten på Flashback Forum ska de misstänkta ha koppling till MC-klubben Hells Angels och deras supporterförening Red & White Crew, men i samtalet med Nyheter Idag är polisen förtegen om liknande kopplingar.

— Jag lämnar inga uppgifter om utredningsdetaljer överhuvudtaget, vilka personer det är, eventuella vapen eller kopplingar i nuläget då det kan skada ärendet. Det är känsligt så här initialt.

Kring midnatt har polisen fått larm om skottlossningar i stadsdelen Frölunda som ligger på ett par spårvagnshållplatsers avstånd från mordplatsen.

Tror ni att skottlossningarna i Frölunda är kopplade till mordet, att det är någon hämndaktion?

— Det är inget som jag känner till att det kan göras några direkta kopplingar.

Det har förekommit uppgifter om kopplingar till MC-gäng?

Inga kommentarer för dagen om det, om detaljer som gäller kopplingar eller annat.

De fyra misstänkta är samtliga anhållna på bas av att de ska vara involverade i mordet.

— Tre är anhållna på sannolika skäl och en är anhållen som skäligen misstänkt, berättar Lars Tegenfeldt på Göteborgspolisen över telefon för Nyheter Idag.

— Vi kan inte gå in på några detaljer nu på grund av utredningstekniska orsaker.

Lars Tegenfeldt berättar att polisen har hållit förhör med samtliga och att det definitivt kommer att hållas fler.

— Det kommer bli fortsatta förhör och ett stort antal utredningsåtgärder som kommer vidtas här. Vi har oerhört mycket arbetsmaterial att bearbeta just nu.

När Nyheter Idag ringer till polisens ledningscentral om den nyligen rapporterade skottlossningen i Frölunda får vi tala med Anki Larsson, vakthavande befäl om händelsen.

— Vi har lämnat platsen nu och det sker en sammanställning inne på utredningsjouren. Vi har en eventuell brottsplats, men vi har inte hittat några skadade personer eller så. Men vi har gjort vissa fynd och vi har gjort vissa iakttagelser och det sammanställs nu av utredningsjouren och patrullerna har lämnat platsen nu, säger Anki Larsson till Nyheter Idag.

Men den rapporterade skottlossningen är bekräftad?

— Det är svårt att säga vad det är för typ av fynd man har hittat där på platsen men vi har inga skadade personer.

Inte heller Anki Larsson på ledningscentralen kan bekräfta eller förneka koppling till den tidigare skottlossningen under söndagen.

— Det har jag jättesvårt att säga om det finns någon, men en sammanställning kommer göras. Jag vet inte exakt vad det är för fynd eller vilka iakttagelser man gjort, men man har olika vittnen från området och en sammanställning av vittnesmålen ska göras för att se om det möjligtvis kan leda till någonting eller om det kan hänga samman med något tidigare. Det är oklart, säger Anki Larsson.

I nuläget söks ingen misstänkt men det kan komma att ändras efter sammanställningen av informationen. Polisen har inga särskilda hänvisningar till allmänheten med anledning av den rapporterade skottlossningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag