Mordförsök i Kristianstad – polis tvingades skjuta

  • Söndag 12 okt 2014 2014-10-12
E-post

KRISTIANSTAD Två personer knivskars allvarlig i natt och polis tvingades avlossa skott. -Ärendet rubriceras som mordförsök, säger polisen.

Det var strax före kl 3 i natt som två personer knivskars utanför ett nöjesställe i centrala Kristianstad. Den misstänkte flydde från platsen men en polispatrull fick syn på honom i närheten av brottsplatsen.

I samband med gripandet uppstod en nödvärnssituation och en av poliserna var tvungen att avlossa sitt tjänstevapen. Trots det lyckades den misstänkte springa vidare och hoppade ner i en kanal.

Försök till mord

-Han satt där i två timmar innan han till slut kom upp, berättar Skånepolisens presstalesman Eva-Gun Westford för Nyheter Idag.

Hur och varför bråket uppstod är ännu oklart men under natten har Skånepolisen haft avspärrningar på flera platser och gjort tekniska undersökningar.

– Avspärrningarna är nu hävda och den tekniska undersökningen är klar. Vi har också hållit ett antal förhör och ska nu försöka få en sammantagen bld av varför och hur det gick till, säger Eva-Gun Westford.

De två knivskurna befinner sig på sjukhus med allvarliga skador men deras tillstånd är stabilt. Den misstänkte gärningsmannen har fått lämna sjukhuset och befinner sig nu på polishuset i Kristianstad.

-Han ska nu underrättas om misstanke om försök till mord. Han ska förhöras och sedan ska ärendet vidare till åklagare, förklarar Eva-Gun Westford.

Eftersom polisen har avlossat skott med tjänstevapen kommer detta utredas av åklagare på Riksenheten för Polismål.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag